Pierwszy otwarty konkurs dotacyjny pn. „Propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego jako elementu świadomości kulturowej”
czwartek, 21 grudnia 2023Zarząd Województwa Łódzkiego ogłosił pierwszy otwarty konkurs ofert na realizację zadania publicznego Województwa Łódzkiego z zakresu podtrzymywania i upowszechniania tradycji narodowej, pielęgnowania polskości oraz rozwoju świadomości narodowej, obywatelskiej i kulturowej w 2024 roku pierwszy otwarty konkurs ofert pn. „Propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego jako elementu świadomości kulturowej”.
Szczegóły konkursu znajdują się w załączonym ogłoszeniu.
Wniosek o udzielenie dotacji mogą złożyć organizacje pozarządowe oraz inne podmioty wymienione w art. 3 ust. 3 ustawy z dnia 24 kwietnia 2003 r. o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie z terenu województwa łódzkiego.
Wniosek należy składać w Biurze Podawczym Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego lub przesyłać na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Łódzkiego, Al. Piłsudskiego 8, 90-051 Łódź, w terminie 21 dni od dnia ogłoszenia naboru, tj. do dnia 15 stycznia 2024 r.
Decyduje data wpływu wniosku do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego.
Najważniejsze informacje o konkursie:
- wnioski składa się w wersji papierowej osobiście lub za pośrednictwem poczty
- suma środków do rozdysponowania w konkursie – 2 000 000,00 zł
- maksymalna kwota dofinansowania zadania – 10 000,00 zł
- do kiedy trwa nabór ofert – do 15 stycznia 2024 r.
- kiedy jest planowane rozstrzygnięcie konkursu – 30 kwietnia 2024 r.
- dotacja stanowić będzie 100% całkowitych kosztów realizacji zadania.
Dotację można przeznaczyć na: doposażenie organizacji w sprzęt i przedmioty niezbędne do kultywowania i przekazywania tradycji kulinarnych.
W celu wzięcia udziału w naborze wymagane jest złożenie prawidłowo wypełnionego wniosku o przyznanie pomocy finansowej w ramach pierwszego otwartego konkursu ofert na realizację zadania publicznego Województwa Łódzkiego z zakresu podtrzymywania i upowszechniania tradycji narodowej, pielęgnowania polskości oraz rozwoju świadomości narodowej, obywatelskiej i kulturowej w 2024 roku pn. „Propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego jako elementu świadomości kulturowej” (podpisany przez osoby uprawnione zgodnie z wpisem do Krajowego Rejestru Kół Gospodyń Wiejskich).
Wszelkie zapytania dotyczące naboru można kierować:
- pod adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
- telefonicznie: 42 663 34 94, 42 291 97 46
Załączniki do pobrania:
Pobierz załącznik:
- Załącznik do uchwały rozstrzygajacej (88 Pobrań)