Aktualności Rolnictwo

26-02-2021 00:02
Celem konkursu jest popularyzacja wiedzy na temat produktów tradycyjnych i lokalnych z województwa łódzkiego oraz zachęcanie do wykorzystywania produktów tradycyjnych i lokalnych pochodzących z województwa łódzkiego w przygotowywanych wypiekach wielkanocnych. W ramach konkursu uczestnicy muszą wykonać samodzielnie mazurek wielkanocny oraz zaprezentować na zdjęciu gotowy produkt, przysłać przepis wraz ze sposobem…
11-02-2021 15:02
Pierwszy otwarty konkurs ofert na realizację zadań publicznych Województwa Łódzkiego z zakresu ekologii i ochrony zwierząt oraz ochrony dziedzictwa przyrodniczego w ramach Budżetu Obywatelskiego „ŁÓDZKIE NA PLUS” na rok 2021 oraz powołanie Komisji konkursowej do oceny merytorycznej ofert. Zarząd Województwa Łódzkiego uchwałą Nr 65/21 z dnia 11.02.2021 r. ogłosił pierwszy…
30-12-2020 09:12
Wzór sprawozdania RRW-2 dla gmin za rok 2020 Gminy w pierwszej kolejności wypełniają pierwszy i drugi arkusz. Po uzupełnieniu danych w pierwszym i drugim arkuszu, dane w czwartym  arkuszu pojawiają się automatycznie. Uzupełnia w czwartym arkuszu wymagają tylko białe pola.  
28-12-2020 12:12
Pobierz Zawiadomienie wstrzymujące bieg terminów załatwienia spraw administracyjnych
23-12-2020 14:12
Wojewódzki Konkurs na „Tradycyjne Pierniki Świąteczne” miał na celu propagowanie wiedzy na temat  produktów tradycyjnych i lokalnych z regionu łódzkiego oraz zachęcenie dzieci i młodzież z regionu do eksperymentowania w kuchni, pod opieką dorosłych. Młodzi mieszkańcy Łódzkiego, zarówno dziewczęta  jak i  chłopcy, spisali się na medal, a liczba złożonych w…
23-12-2020 13:12
Głównym celem organizacji Wojewódzkiego Kulinarnego Konkursu Bożonarodzeniowego było rozpowszechnianie wiedzy na temat produktów tradycyjnych i lokalnych z województwa łódzkiego, a  także zachęcenie mieszkańców do wykorzystywania tych  produktów w przygotowywanych potrawach lub wypiekach świątecznych. Niezwykle ważnym aspektem było także pogłębianie wiedzy o kuchni regionalnej województwa łódzkiego oraz promocja potraw i wypieków powstałych…