Rusza nabór do konkursu Tygiel Smaków 2015
czwartek, 25 czerwca 2015
W bieżącym roku podczas Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Regionalnej NATURA FOOD 2015, które odbędą się w dniach 2-4 października w Hali Expo-Łódź przy al. Politechniki 4 w Łodzi, odbędzie się VIII wojewódzki konkurs produktów tradycyjnych Tygiel Smaków.
Celem konkursu jest identyfikacja i promocja produktów o charakterze lokalnym, wytwarzanych tradycyjnymi metodami, stanowiących element dziedzictwa kulinarnego i tożsamości mieszkańców, mogących stanowić rozpoznawalną markę regionu.
W konkursie wezmą udział producenci ze zgłoszonymi produktami. Ostateczna liczba będzie znana po wykonaniu badań produktów przez Oddział Chłodnictwa i Jakości Żywności Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Łodzi.
Produkty będą zgłaszane w następujących kategoriach:
- mięso świeże oraz produkty mięsne
- orzechy, nasiona, zboża, warzywa i owoce (przetworzone i nie)
- wyroby piekarnicze i cukiernicze
- gotowe dania i potrawy
- napoje (alkoholowe i bezalkoholowe)
- inne produkty w tym: sery i inne produkty mleczne, oleje i tłuszcze, miody, produkty rybołówstwa, ryby, itp.
Zapraszamy do przesyłania zgłoszeń.
Celem konkursu jest identyfikacja i promocja produktów o charakterze lokalnym, wytwarzanych tradycyjnymi metodami, stanowiących element dziedzictwa kulinarnego i tożsamości mieszkańców, mogących stanowić rozpoznawalną markę regionu.
W konkursie wezmą udział producenci ze zgłoszonymi produktami. Ostateczna liczba będzie znana po wykonaniu badań produktów przez Oddział Chłodnictwa i Jakości Żywności Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Łodzi.
Produkty będą zgłaszane w następujących kategoriach:
- mięso świeże oraz produkty mięsne
- orzechy, nasiona, zboża, warzywa i owoce (przetworzone i nie)
- wyroby piekarnicze i cukiernicze
- gotowe dania i potrawy
- napoje (alkoholowe i bezalkoholowe)
- inne produkty w tym: sery i inne produkty mleczne, oleje i tłuszcze, miody, produkty rybołówstwa, ryby, itp.
Zapraszamy do przesyłania zgłoszeń.
Pobierz załącznik:
- Karta zgłoszeniowa (1786 Pobrań)
- Regulamin konkursu (1914 Pobrań)