Rusza nabór do konkursu Tygiel Smaków 2015

czwartek, 25 czerwca 2015
W bieżącym roku podczas Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Regionalnej NATURA FOOD 2015, które odbędą się w dniach 2-4 października w Hali Expo-Łódź przy al. Politechniki 4 w Łodzi, odbędzie się VIII wojewódzki konkurs produktów tradycyjnych Tygiel Smaków.
 
Celem konkursu jest identyfikacja i promocja produktów o charakterze lokalnym, wytwarzanych tradycyjnymi metodami, stanowiących element dziedzictwa kulinarnego i tożsamości mieszkańców, mogących stanowić rozpoznawalną markę regionu.
 
W konkursie wezmą udział producenci ze zgłoszonymi produktami. Ostateczna liczba będzie znana po wykonaniu badań produktów przez Oddział Chłodnictwa i Jakości Żywności Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Łodzi.
 
Produkty będą zgłaszane w następujących kategoriach:
 
- mięso świeże oraz produkty mięsne 
- orzechy, nasiona, zboża, warzywa i owoce (przetworzone i nie) 
- wyroby piekarnicze i cukiernicze 
- gotowe dania i potrawy 
- napoje (alkoholowe i bezalkoholowe) 
- inne produkty w tym: sery i inne produkty mleczne, oleje i tłuszcze, miody, produkty rybołówstwa, ryby, itp. 
 
Zapraszamy do przesyłania zgłoszeń.

Pobierz załącznik: