Nabór zgłoszeń do konkursu "Tygiel Smaków" 2019

środa, 10 lipca 2019
Departament Rolnictwa i Ochrony Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego już po raz dwunasty organizuje wojewódzki konkurs produktów tradycyjnych „Tygiel Smaków”. Tygiel Smaków to wyjątkowy konkurs, którego celem jest promocja lokalnych produktów wytwarzanych tradycyjnymi metodami. Stanowią one element dziedzictwa kulinarnego naszego województwa.
Do konkursu można zgłosić maksymalnie dwa produkty w 7 kategoriach:

- mięso świeże oraz produkty mięsne; 
- orzechy, nasiona, zboża, warzywa i owoce (przetworzone i nie);
- wyroby piekarnicze i cukiernicze; 
- gotowe dania i potrawy; 
- napoje (alkoholowe i bezalkoholowe)

- sery i inne produktu mleczne,  
- inne produkty (w tym: oleje i tłuszcze, miody, produkty rybołówstwa, ryby, itp.)
które charakteryzują się wysoką jakością i wyjątkowością, posiadają minimum 25 letnią tradycję wytwarzania, są związane z kulturą, historią województwa łódzkiego oraz są wytwarzane na terenie województwa łódzkiego.

Producenci chcący wziąć udział w konkursie „Tygiel Smaków” powinni złożyć Kartę Zgłoszeniową do konkursu w terminie do dnia 30 sierpnia 2019 roku w sekretariacie Departamentu Rolnictwa i Ochrony Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego (al. Piłsudskiego 8, 90-051 Łódź, piętro V pokój 511) lub przesłać w formie elektronicznej na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
 
Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie.
(am)

Pobierz załącznik: