Udział Województwa Łódzkiego w targach Slow Food w Stuttgarcie
czwartek, 20 października 2016
Przed nami kolejna wiosenna edycja targów Slow Food w Stuttgarcie. Głównym założeniem targów jest promowanie regionalnej, naturalnej żywności, będącej przeciwieństwem żywności typu fast food.
Partnerem targów jest włoska organizacja SLOW FOOD, która propaguje ideę dobrego smaku produktów żywnościowych oraz czerpania radości i zadowolenia z jedzenia. Targi „Slow Food” są skierowane do szerokiej publiczności, do wszystkich, którzy cenią sobie zdrową i smaczną żywność. Podczas targów wystawcy sprzedają swoje produkty, które m. in. nie mogą zawierać sztucznych dodatków i konserwantów. Główną atrakcja targów są ogromne stoły ciągnące się przez całą długość hal, przy których osoby przychodzące na targi mogą konsumować kupione na targach produkty i dania, a także degustować regionalne wina.
Województwo Łódzkie uczestniczyło w tych targach już trzykrotnie, a ostatnia edycja cieszyła się ogromnym zainteresowaniem zwiedzających - targi odwiedziło 90.000 osób. Wiele osób przychodzi na targi po to by poznać kuchnię innych regionów, posmakować regionalnych specjałów, zjeść coś rzeczywiście zdrowego zgodnie z ideą Slow Food, czy też spędzić miło czas przy suto zastawionym stole przeznaczonym do degustacji produktów.
Udział w targach Slow Food w Stuttgarcie w naszym regionie partnerskim Badenia Wirtembergia spotyka się co roku z dużym zainteresowaniem firm z województwa, które mają możliwość prezentacji i sprzedaży produkowanej w naszym województwie zdrowej żywności, takiej jak m.in. produkty regionalne. Zainteresowanie ofertą naszego regionu jest bardzo duże wśród zwiedzających ze względu na partnerstwo regionalne oraz partnerstwo miast Łodzi i Stuttgartu, nasze stoisko jest rozpoznawalne i chętnie odwiedzane. Korzystając z okazji na stoisko zapraszani są przedstawiciele zaprzyjaźnionych urzędów i instytucji Badenii Wirtembergii co pozwala na utrzymanie bliskich, przyjaznych obustronnych kontaktów. Z tego powodu planujemy również w przyszłym roku uczestniczyć w targach Slow Food wspólnie z firmami i gminami z województwa.
Partnerem targów jest włoska organizacja SLOW FOOD, która propaguje ideę dobrego smaku produktów żywnościowych oraz czerpania radości i zadowolenia z jedzenia. Targi „Slow Food” są skierowane do szerokiej publiczności, do wszystkich, którzy cenią sobie zdrową i smaczną żywność. Podczas targów wystawcy sprzedają swoje produkty, które m. in. nie mogą zawierać sztucznych dodatków i konserwantów. Główną atrakcja targów są ogromne stoły ciągnące się przez całą długość hal, przy których osoby przychodzące na targi mogą konsumować kupione na targach produkty i dania, a także degustować regionalne wina.
Województwo Łódzkie uczestniczyło w tych targach już trzykrotnie, a ostatnia edycja cieszyła się ogromnym zainteresowaniem zwiedzających - targi odwiedziło 90.000 osób. Wiele osób przychodzi na targi po to by poznać kuchnię innych regionów, posmakować regionalnych specjałów, zjeść coś rzeczywiście zdrowego zgodnie z ideą Slow Food, czy też spędzić miło czas przy suto zastawionym stole przeznaczonym do degustacji produktów.
Udział w targach Slow Food w Stuttgarcie w naszym regionie partnerskim Badenia Wirtembergia spotyka się co roku z dużym zainteresowaniem firm z województwa, które mają możliwość prezentacji i sprzedaży produkowanej w naszym województwie zdrowej żywności, takiej jak m.in. produkty regionalne. Zainteresowanie ofertą naszego regionu jest bardzo duże wśród zwiedzających ze względu na partnerstwo regionalne oraz partnerstwo miast Łodzi i Stuttgartu, nasze stoisko jest rozpoznawalne i chętnie odwiedzane. Korzystając z okazji na stoisko zapraszani są przedstawiciele zaprzyjaźnionych urzędów i instytucji Badenii Wirtembergii co pozwala na utrzymanie bliskich, przyjaznych obustronnych kontaktów. Z tego powodu planujemy również w przyszłym roku uczestniczyć w targach Slow Food wspólnie z firmami i gminami z województwa.
Termin wydarzenia: 20-23.04.2017.