EDYCJA 2012
V wojewódzki konkurs produktów tradycyjnych TYGIEL SMAKÓW 2012
W ramach realizacji projektu pn. "Kreowanie marki Łódzkie poprzez promocję tradycyjnych smaków regionu", podczas targów Natura Food 2012 w dniach 12-14 października br. w nowej hali w Centrum Konferencyjno-Wystawienniczym Międzynarodowych Targów Łódzkich przy al. Politechniki 2, odbyły się:
- V wojewódzki konkurs produktów tradycyjnych Tygiel Smaków (piątek 12.10.2012 rok)
- II konkurs kulinarny dla uczniów szkół gastronomicznych z terenu województwa łódzkiego Tradycyjne smaki regionu (12.10.2012 rok)
- II warsztaty dla szefów kuchni z terenu województwa łódzkiego (13.10.2012 rok)
- pokaz kulinarny
W V konkursie Tygiel Smaków udział wzięło 35 produktów z 6 kategorii:
- mięso świeże oraz produkty mięsne
- orzechy, nasiona, zboża, warzywa i owoce (przetworzone i nie)
- wyroby piekarnicze i cukiernicze
- gotowe dania i potrawy
- napoje (alkoholowe i bezalkoholowe)
- inne produkty w tym: sery i inne produkty mleczne, oleje i tłuszcze, miody, produkty rybołówstwa, ryby, itp.
protokół Komisji Konkursowej 2012
Redaktor portalu potrawyregionalne.pl Leszek Horwath wręczył Aniołka i Diabełka. Aniołek trafił do zdobywcy Tygla Smaków a Diabeł do Browaru Cornelius.