Województwo Łódzkie na Festiwalu Smaku w Grucznie
poniedziałek, 26 sierpnia 2019W dniach 24-25 sierpnia 2019 r. producenci żywności wysokiej jakości z województwa łódzkiego wzięli udział w XIV edycji Festiwalu Smaku w Grucznie.
Celem festiwalu jest prezentacja kulinarnego bogactwa oraz kultury stołu, a także rękodzieła i innych form tradycyjnej aktywności kulturalnej regionów. Wydarzenie ma charakter festynu plenerowego, w czasie którego twórcy i producenci prezentują, poddają degustacji, a także sprzedają swoje wyroby. Imprezie towarzyszy szereg występów artystycznych i koncertów, a całość sprzyja wypoczynkowi, rozrywce i promocji kultury różnych regionów.
Województwo Łódzkie było reprezentowane przez producentów:
1) Wiatrowy Sad Grażyna Wiatr,
2) Kozia Farma Katarzyna Olszewska,
3) Pasieka w Lipce Dariusz Serafiński,
4) Tłocznia Soków Owocowych Dariusz Kuna,
5) EKO – NATURA s.c. Agnieszka Dadusz, Paweł Oleszczak,
6) KOWAL-Aleksandra Kowalska,
7) Rejonowe Koło Pszczelarzy z Łęczycy,
8) Krucjata Smakiem.
W czasie trwania festiwalu odbyły się liczne konkursy i turnieje, będące zarazem prezentacją wystawców.
Wśród nagrodzonych znalazła się również firma KOWAL Aleksandra Kowalska z Województwa Łódzkiego, która w Konkursie Smak Roku 2019 otrzymała nagrodę w kategorii „ Przetwory mięsne i wędliny” za produkt PASZTET Z GĘSI oraz wyróżnienie w kategorii „Potrawy” za produkt PIEROGI Z MIĘSEM.
Serdecznie gratulujemy.
Galeria
https://www.lodzkie.pl/rolnictwo/wojew%c3%b3dztwo-%c5%82%c3%b3dzkie-na-festiwalu-smaku-w-grucznie#sigProId7e47012140