Trwa rekrutacja do kolejnej edycji konkursu Tradycyjne Smaki Regionu
środa, 10 września 2014
Przypominamy że wciąż można zgłaszać uczestnictwo w tegorocznej edycji konkursu Tradycyjne Smaki Regionu.
Konkurs ma za zadanie zwróceniu uwagi uczniów szkół gastronomicznych – przyszłych szefów kuchni, kucharzy, na możliwości wykorzystania bogactwa produktów tradycyjnych i lokalnych regionu w restauracyjnym menu, wzmocnienie pozycji rynkowej tych produktów, wzbudzenie większego zainteresowania wśród potencjalnych konsumentów, a w rezultacie promocji tradycyjnych smaków regionu i kreowanie silnej marki ŁÓDZKIE.
Uczestnicy chcący wziąć udział w konkursie muszą złożyć do dnia 17 września 2014 roku do godziny 16.00, w Biurze Podawczym Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego (al. Piłsudskiego 8, 90-051 Łódź) lub nadać w placówce pocztowej (liczy się data otrzymania przesyłki przez Biuro Podawcze Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego, a nie stempla pocztowego), formularz zgłoszenia (załącznik nr 1), zgodny ze wzorem dołączonym do Regulaminu, oraz szczegółową listę używanych produktów wraz z gramaturą jaka będzie wykorzystana do przygotowania wszystkich porcji, recepturę ze zdjęciem dania głównego i przystawki (załącznik nr 2), w formie papierowej (z odręcznymi podpisami) oraz obowiązkowo w tym samym terminie w formie elektronicznej na adres e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
Konkurs ma za zadanie zwróceniu uwagi uczniów szkół gastronomicznych – przyszłych szefów kuchni, kucharzy, na możliwości wykorzystania bogactwa produktów tradycyjnych i lokalnych regionu w restauracyjnym menu, wzmocnienie pozycji rynkowej tych produktów, wzbudzenie większego zainteresowania wśród potencjalnych konsumentów, a w rezultacie promocji tradycyjnych smaków regionu i kreowanie silnej marki ŁÓDZKIE.
Uczestnicy chcący wziąć udział w konkursie muszą złożyć do dnia 17 września 2014 roku do godziny 16.00, w Biurze Podawczym Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego (al. Piłsudskiego 8, 90-051 Łódź) lub nadać w placówce pocztowej (liczy się data otrzymania przesyłki przez Biuro Podawcze Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego, a nie stempla pocztowego), formularz zgłoszenia (załącznik nr 1), zgodny ze wzorem dołączonym do Regulaminu, oraz szczegółową listę używanych produktów wraz z gramaturą jaka będzie wykorzystana do przygotowania wszystkich porcji, recepturę ze zdjęciem dania głównego i przystawki (załącznik nr 2), w formie papierowej (z odręcznymi podpisami) oraz obowiązkowo w tym samym terminie w formie elektronicznej na adres e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
oraz z budżetu samorządu województwa łódzkiego
Pobierz załącznik:
- Regulamin konkursu (3857 Pobrań)
- Zgłoszenie (3469 Pobrań)
- Formularz zgłoszenia przepisu zał. 2 (3495 Pobrań)
- Formularz zgłoszenia przepisu zał. 2a (3357 Pobrań)
- Lista produktów do wykorzystania (3693 Pobrań)