NABÓR ZGŁOSZEŃ DO KONKURSU "TYGIEL SMAKÓW" 2017
piątek, 19 maja 2017
Już po raz dziesiąty Departament Rolnictwa i Ochrony Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego organizuje kolejną edycję wojewódzkiego konkursu produktów tradycyjnych „Tygiel Smaków”.
Celem tego wyjątkowego konkursu jest promocja lokalnych produktów wytwarzanych tradycyjnymi metodami. Stanowią one element dziedzictwa kulinarnego naszego województwa i warto wiedzieć, z czego słynie nasz region.
Do konkursu można zgłosić maksymalnie dwa produkty w 6 kategoriach:
- mięso świeże oraz produkty mięsne
- orzechy, nasiona, zboża, warzywa i owoce
- wyroby piekarnicze i cukiernicze
- gotowe dania i potrawy
- napoje (alkoholowe i bezalkoholowe)
- inne produkty (w tym: sery i inne produkty mleczne, oleje i tłuszcze, miody, produkty rybołówstwa, ryby, itp.)
które charakteryzują się wysoką jakością i wyjątkowością, posiadają minimum 25 letnią tradycję wytwarzania, są związane z kulturą, historią województwa łódzkiego oraz są wytwarzane na terenie województwa łódzkiego.
Producenci chcący wziąć udział w konkursie „Tygiel Smaków” muszą złożyć Kartę Zgłoszeniową do konkursu w terminie do dnia 30 czerwca 2017 roku w sekretariacie Departamentu Rolnictwa i Ochrony Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego (al. Piłsudskiego 8, 90-051 Łódź, piętro V pokój 511) lub przesłać w formie elektronicznej na adres e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie.
Celem tego wyjątkowego konkursu jest promocja lokalnych produktów wytwarzanych tradycyjnymi metodami. Stanowią one element dziedzictwa kulinarnego naszego województwa i warto wiedzieć, z czego słynie nasz region.
Do konkursu można zgłosić maksymalnie dwa produkty w 6 kategoriach:
- mięso świeże oraz produkty mięsne
- orzechy, nasiona, zboża, warzywa i owoce
- wyroby piekarnicze i cukiernicze
- gotowe dania i potrawy
- napoje (alkoholowe i bezalkoholowe)
- inne produkty (w tym: sery i inne produkty mleczne, oleje i tłuszcze, miody, produkty rybołówstwa, ryby, itp.)
które charakteryzują się wysoką jakością i wyjątkowością, posiadają minimum 25 letnią tradycję wytwarzania, są związane z kulturą, historią województwa łódzkiego oraz są wytwarzane na terenie województwa łódzkiego.
Producenci chcący wziąć udział w konkursie „Tygiel Smaków” muszą złożyć Kartę Zgłoszeniową do konkursu w terminie do dnia 30 czerwca 2017 roku w sekretariacie Departamentu Rolnictwa i Ochrony Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego (al. Piłsudskiego 8, 90-051 Łódź, piętro V pokój 511) lub przesłać w formie elektronicznej na adres e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie.
Pobierz załącznik:
- Karta zgłoszeniowa-konkurs Tygiel Smaków (1866 Pobrań)
- Regulamin konkursu Tygiel Smaków (1814 Pobrań)