NABÓR ZGŁOSZEŃ DO KONKURSU POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI – EDYCJA 2019 ORAZ DO NAGRODY MARSZAŁKA WOJEWÓDZTWA ŁÓDZKIEGO DLA PRODUKTU NAJBARDZIEJ WPISUJĄCEGO SIĘ W 100-LETNIĄ TRADYCJĘ WOJEWÓDZTWA ŁÓDZKIEGO
środa, 6 lutego 2019
Departament Rolnictwa i Ochrony Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego informuje, iż rozpoczął nabór wniosków do wojewódzkiego etapu konkursu Polski Producent Żywności 2019 oraz do Nagrody Marszałka Województwa Łódzkiego dla produktu najbardziej wpisującego się w 100- letnią tradycję Województwa Łódzkiego.
Wyłonienie laureatów odbędzie się w dniu 22 marca 2019 roku w Hali Expo – Łódź przy al. Politechniki 4 w Łodzi.
Zgłoszenia do udziału w konkursie należy złożyć (osobiście, przesłać pocztą tradycyjną lub e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.) w Biurze Podawczym Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego, al. Piłsudskiego 8, 90-051 Łódź do dnia 28 lutego 2019 roku.
Temat żywności wysokiej jakości z roku na rok zyskuje na znaczeniu, konkurs pozwala na skuteczną i sprawdzoną promocję, najlepszych polskich produktów żywnościowych oraz rodzimych producentów.
O uzyskanie tytułu krajowego „Polski Producent Żywności” rywalizują ze sobą najlepsi producenci z całego regionu. Celem przedsięwzięcia jest wyróżnienie i promocja najlepszych, polskich producentów żywności, oraz uczulanie konsumentów na wyroby charakteryzujące się najwyższą jakością. Konieczność utrzymania wysokiego poziomu i ranga tytułu sprawiają, że Kapituła Wojewódzka i w kolejnym etapie Krajowa stawia bardzo wysokie wymagania wobec nominowanych produktów.
Wydarzenie objęte jest patronatem Marszałka Województwa Łódzkiego.
Spośród zgłoszonych produktów (III część karty zgłoszeniowej) zostanie wybrany laureat specjalnej nagrody Marszałka Województwa Łódzkiego dla produktu najbardziej wpisującego się w 100-letnią tradycję Województwa Łódzkiego. Produkt charakterystyczny, który wywarł duże znaczenie kulinarne i kulturowe na terenie naszego województwa na przestrzeni lat (np. został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych, uzyskał certyfikat Jakość Tradycja).
Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy do udziału !!!
Wyłonienie laureatów odbędzie się w dniu 22 marca 2019 roku w Hali Expo – Łódź przy al. Politechniki 4 w Łodzi.
Zgłoszenia do udziału w konkursie należy złożyć (osobiście, przesłać pocztą tradycyjną lub e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.) w Biurze Podawczym Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego, al. Piłsudskiego 8, 90-051 Łódź do dnia 28 lutego 2019 roku.
Temat żywności wysokiej jakości z roku na rok zyskuje na znaczeniu, konkurs pozwala na skuteczną i sprawdzoną promocję, najlepszych polskich produktów żywnościowych oraz rodzimych producentów.
O uzyskanie tytułu krajowego „Polski Producent Żywności” rywalizują ze sobą najlepsi producenci z całego regionu. Celem przedsięwzięcia jest wyróżnienie i promocja najlepszych, polskich producentów żywności, oraz uczulanie konsumentów na wyroby charakteryzujące się najwyższą jakością. Konieczność utrzymania wysokiego poziomu i ranga tytułu sprawiają, że Kapituła Wojewódzka i w kolejnym etapie Krajowa stawia bardzo wysokie wymagania wobec nominowanych produktów.
Wydarzenie objęte jest patronatem Marszałka Województwa Łódzkiego.
Spośród zgłoszonych produktów (III część karty zgłoszeniowej) zostanie wybrany laureat specjalnej nagrody Marszałka Województwa Łódzkiego dla produktu najbardziej wpisującego się w 100-letnią tradycję Województwa Łódzkiego. Produkt charakterystyczny, który wywarł duże znaczenie kulinarne i kulturowe na terenie naszego województwa na przestrzeni lat (np. został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych, uzyskał certyfikat Jakość Tradycja).
Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy do udziału !!!
Pobierz załącznik:
- Regulamin wojewódzkiej edycji konkursu PPŻ 2019 (1297 Pobrań)
- Karta zgłoszenia cz.I,II,III (1559 Pobrań)