Propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego
Celem zadania jest propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego jako elementu świadomości kulturowej, ze szczególnym uwzględnieniem tradycji środowisk wiejskich, dzięki doposażeniu organizacji w sprzęt i przedmioty niezbędne do kultywowania i przekazywania tradycji kulinarnych.
Konkurs skierowany jest do organizacji pozarządowych oraz innych podmiotów wymienionych w art. 3 ust. 3 ustawy z dnia 24 kwietnia 2003 r. o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie.
Suma środków zaplanowanych w naborze: 2 000 000 zł
Maksymalna kwota dotacji: 10 000 zł
Do kiedy trwa nabór ofert: od dnia 21 grudnia 2023 r. do 15 stycznia 2024 r.
Kiedy jest planowane rozstrzygnięcie naboru: do dnia 30 kwietnia 2024 r.
Uchwała zmieniająca do wyników konkursu: https://bip.lodzkie.pl/konkursy-2024