Propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego

Konkurs skierowany jest do organizacji pozarządowych oraz innych podmiotów wymienionych w art. 3 ust. 3 ustawy z dnia 24 kwietnia 2003 r. o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie.

Celem zadania jest propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego jako elementu świadomości kulturowej, ze szczególnym uwzględnieniem tradycji środowisk wiejskich, dzięki doposażeniu organizacji w sprzęt i przedmioty niezbędne do kultywowania i przekazywania tradycji kulinarnych.

Suma środków zaplanowanych w naborze: 2 000 000 zł

Maksymalna kwota dotacji: 10 000 zł

Do kiedy trwa nabór ofert: od dnia 21 grudnia 2023 r. do 15 stycznia 2024 r.

Kiedy jest planowane rozstrzygnięcie naboru: do dnia 30 kwietnia 2024 r.

https://bip.lodzkie.pl/konkursy-2023/item/14354-pierwszy-otwarty-konkurs-dotacyjny-pn-%E2%80%9Epropagowanie-produkt%C3%B3w-tradycyjnych-i-dziedzictwa-kulinarnego-jako-elementu-%C5%9Bwiadomo%C5%9Bci-kulturowej%E2%80%9D

Wyniki konkursu:https://ngo.lodzkie.pl/wyniki-konkursu-ofert-pn-propagowanie-produktow-tradycyjnych-i-dziedzictwa-kulinarnego-jako-elementu-swiadomosci-kulturowej/

Uchwała zmieniająca do wyników konkursu:  https://bip.lodzkie.pl/konkursy-2024