Propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego
Zarząd Województwa Łódzkiego ogłosił pierwszy otwarty konkurs ofert na realizację zadania publicznego Województwa Łódzkiego z zakresu podtrzymywania i upowszechniania tradycji narodowej, pielęgnowania polskości oraz rozwoju świadomości narodowej, obywatelskiej i kulturowej w 2025 roku pn. „Aktywizacja mieszkańców obszarów wiejskich oraz propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego”.
Oczekiwane rezultaty zadania:
Rezultaty możliwe do osiągnięcia w trakcie realizacji zadania:
1. Udział w wydarzeniach typu: dożynki, targi, jarmarki, festyny itp. Zadanie uznaje się za zrealizowane, jeżeli oferent weźmie udział w minimum dwóch wydarzeniach typu: dożynki, targi, jarmarki, festyny itp.
2. Organizacja wydarzenia własnego typu: warsztaty, szkolenia itp. dla co najmniej 20 uczestników. Zadanie uznaje się za zrealizowane, jeżeli oferent zorganizuje minimum jedno wydarzenie własne typu: warsztaty, szkolenia itp. dla co najmniej 20 uczestników.
Najważniejsze informacje o konkursie:
- wnioski składa się w wersji papierowej
- suma środków do rozdysponowania w konkursie 2 000 000,00 zł
- maksymalna kwota dofinansowania zadania 10 000,00 zł
- nabór ofert trwa do dnia 28.01.2025 r.
- planowane rozstrzygnięcie konkursu do dnia 30.04.2025 r.
- w ramach konkursu mogą być składane oferty, których realizacja rozpocznie się nie wcześniej niż 01.06.2025 r. i zakończy się nie później niż 31 grudnia 2025 r.
Szczegóły oraz dokumentację konkursową można znaleźć pod adresem: