Propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego

Zarząd Województwa Łódzkiego ogłosił pierwszy otwarty konkurs ofert na realizację zadania publicznego Województwa Łódzkiego z zakresu podtrzymywania i upowszechniania tradycji narodowej, pielęgnowania polskości oraz rozwoju świadomości narodowej, obywatelskiej i kulturowej w 2025 roku pn. „Aktywizacja mieszkańców obszarów wiejskich oraz propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego”.

Oczekiwane rezultaty zadania:

Rezultaty możliwe do osiągnięcia w trakcie realizacji zadania:

1. Udział w wydarzeniach typu: dożynki, targi, jarmarki, festyny itp. Zadanie uznaje się za zrealizowane, jeżeli oferent weźmie udział w minimum dwóch wydarzeniach typu: dożynki, targi, jarmarki, festyny itp.

2. Organizacja wydarzenia własnego typu: warsztaty, szkolenia itp. dla co najmniej 20 uczestników. Zadanie uznaje się za zrealizowane, jeżeli oferent zorganizuje minimum jedno wydarzenie własne typu: warsztaty, szkolenia itp. dla co najmniej 20 uczestników.

Najważniejsze informacje o konkursie:

  • wnioski składa się w wersji papierowej
  • suma środków do rozdysponowania w konkursie 2 000 000,00 zł
  • maksymalna kwota dofinansowania zadania 10 000,00 zł
  • nabór ofert trwa do dnia 28.01.2025 r.
  • planowane rozstrzygnięcie konkursu do dnia 30.04.2025 r.
  • w ramach konkursu mogą być składane oferty, których realizacja rozpocznie się nie wcześniej niż 01.06.2025 r. i zakończy się nie później niż 31 grudnia 2025 r.

 Szczegóły oraz dokumentację konkursową można znaleźć pod adresem:

https://ngo.lodzkie.pl/konkurs-pn-aktywizacja-mieszkancow-obszarow-wiejskich-oraz-propagowanie-produktow-tradycyjnych-i-dziedzictwa-kulinarnego/

 

Łódzkie dla Ciebie

Legendy na dobranoc

Tak przywitaliśmy lato w województwie łódzkim

350 km zmodernizowanych dróg

Niezwykły pokaz mody w Skierniewicach

Zgłoś swój pomysł do 4 marca!

Zobacz wszystkie