Monachium rozsmakowało się w polskiej żywności
Już tylko nieliczni nie wiedzą jak wspaniale mogą smakować tradycyjne specjały z regionu łódzkiego. W sobotę, 3 maja 2014 r. w Konsulacie Generalnym Rzeczypospolitej Polskiej w Monachium, podczas uroczystości związanej z dziesiątą rocznicą wstąpienia Polski do Unii Europejskiej, polską żywność pokochali następni.
Województwo Łódzkie uczestniczyło w wydarzeniu w roli współorganizatora. Ze względu na dotychczasowa współpracę z Wolnym Państwem Bawarią inicjatywa ta stanowiła doskonałą okazję do dalszej promocji produktów i przedsiębiorców pośród społeczności niemieckiej. Podczas wydarzenia nawiązano kontakty z firmami niemieckimi (min. UmweltCluster Bayern, FaFo Familien Forschung Baden-Württemberg, Stefan Saerbeck reprezentujący Polsko-Bawarski Klub Biznesu) oraz lokalną izbą przemysłowo-handlową (IHK für München und Oberbayern).
Województwo Łódzkie uczestniczyło w wydarzeniu w roli współorganizatora. Ze względu na dotychczasowa współpracę z Wolnym Państwem Bawarią inicjatywa ta stanowiła doskonałą okazję do dalszej promocji produktów i przedsiębiorców pośród społeczności niemieckiej. Podczas wydarzenia nawiązano kontakty z firmami niemieckimi (min. UmweltCluster Bayern, FaFo Familien Forschung Baden-Württemberg, Stefan Saerbeck reprezentujący Polsko-Bawarski Klub Biznesu) oraz lokalną izbą przemysłowo-handlową (IHK für München und Oberbayern).