Udział w targach Slow Food w Stuttgarcie
czwartek, 11 lipca 2019
W dniach 25-28 kwietnia 2019 roku Województwo Łódzkie uczestniczyło w Międzynarodowych Targach SLOW FOOD, które odbywały się w Stuttgarcie - stolicy naszego regionu partnerskiego Badenii Wirtembergii. Targi SLOW FOOD to międzynarodowe targi dobrego smaku i specjałów regionalnych, w których nasz region uczestniczył po raz piąty. Na stoisku Województwa Łódzkiego nie zabrakło specjałów takich jak regionalne piwo marki Koreb z Łasku, regionalne miody Fundacji Ekoostoja z Pławna, pyszne wędliny z firmy Ar-Kos z Jordanowa, chrzan Grupy Nadwarcianka, przetwory owocowo-warzywne firmy Dros z Osjakowa, kwas chlebowy firmy Eko-Natura, ekologiczne soki z aronii z firmy GoMerk z Jordanowa a także jaja przepiórcze Padre. Jedną z głównych atrakcji na stoisku regionu były prace pani Alicji Kołodziejczyk, twórczyni ludowej z Łowicza.