Łódzkie na Sial Paryż

środa, 26 października 2016
Województwo Łódzkie po raz pierwszy wzięło udział w Międzynarodowych Targach Spożywczych SIAL PARIS 2016. SIAL PARIS jest jedną z największych i najbardziej prestiżowychmiędzynarodowych imprez targowo-wystawienniczych branży rolno-spożywczej na świecie. 
Targi, odbyły się w Paryżu w dniach 15-20 października 2016 r. i przyciągnęła w tym roku ponad 7000 wystawców z prawie 104 krajów. W wydarzeniu wzięło udział ponad 120 delegacji z całego świata i odbyło się około 250 wydarzeń towarzyszących.
Stoisko Województwa Łódzkiego znajdowało się na narodowym stoisku Agencji Rynku Rolnego. Województwo reprezentowały firmy z branży rolno spożywczej, w tym: ZAKŁAD CUKIERNICZY R.DYBALSKI, B.DYBALSKA SP. Z O.O., KAMPOL-FRUIT SP Z O.O., PRZEDSIĘBIORSTWO HEKTOR SP. Z O.O., ELITA GRUPA PRODUCENTÓW OWOCÓW SP. Z O.O., DM TRANSARR SP. Z O.O., EXCELLENCE S.A., PPHU AMKEZ. Sieć SIAL to największa wspólnota sektora spożywczego na świecie, platforma networkingu oferująca możliwość nawiązywania nowych kontaktów i wymiany doświadczeń. Targi były doskonałą okazją do promocji lokalnych marek i nawiązania bezpośrednich kontaktów handlowych wśród producentów branży spożywczej, o czym świadczyły liczne rozmowy biznesowe naszych firm.  
Należy podkreślić, że SIALParisjest imprezą specjalistyczną o bardzo dużym znaczeniu międzynarodowym, dlatego też udział firm z regionu łódzkiego był doskonałą okazją do nawiązania kontaktów biznesowych z partnerami z całego świata.
 

Media